In een ideale wereld hadden we het graag anders gezien, maar helaas is winkelcriminaliteit een dagelijkse realiteit voor supermarkten, kleine en grote winkelketens en shoppingcentra. Allemaal krijgen ze vroeg of laat te maken met diefstal en vandalisme. Tussen 2000 en 2016 is het aantal winkeldiefstallen met maar liefst 35% toegenomen! (*) Dalende omzetcijfers en onaangename ervaringen voor bezoekers en personeel zijn het onvermijdelijke resultaat. Anvas Guards wil samen met winkeleigenaren deze tendens ombuigen om opnieuw aantrekkelijke en veilige winkelomgevingen te creëren.  

Klassieke winkelbewaking

In een retailomgeving zijn er verschillende soorten bewaking mogelijk. Eerst en vooral is er de ‘klassieke’ winkelbewaking, waarbij bewakingsagenten in uniform discreet een oogje in het zeil houden. Hun aanwezigheid alleen al heeft een preventief effect, maar als er problemen zijn of iemand probeert toch iets te ‘lenen’, kunnen en zullen ze ook op een correcte manier ingrijpen.

Samen sterk

Indien er in een bepaalde straal meerdere retailers zijn, kan er gekozen worden voor een gezamenlijke winkelbewaking. Hierbij worden verschillende winkels tegelijk door een bewakingsagent in het oog gehouden. Net zoals bij de ‘klassieke’ winkelbewaking, ligt de nadruk hier op preventie maar kan de bewakingsagent ook tussenkomen waar nodig.

Sherlock Holmes

Tenslotte kan je winkeldetectives inzetten. Dit zijn bewakingsagenten in burgerkleding die personen observeren en hen staande houden op het moment dat ze de winkel verlaten zonder betaald te hebben.

Onze bewakingsagenten weten perfect hoe ze met verschillende soorten situaties, conflicten en zelfs agressie moeten omgaan. Zij werden zorgvuldig geselecteerd, beschikken over de noodzakelijke diploma’s en hebben bijkomende trainingen gevolgd.

Voor Anvas Guards gaat het niet enkel over bewaking; ook service dragen wij hoog in het vaandel. Al onze agenten zijn speciaal getraind om ten allen tijde hartelijk, correct en attent te zijn. Zodat die ideale wereld toch een beetje realiteit wordt!

Ben je benieuwd wat Anvas Guards voor jouw zaak kan betekenen? Aarzel dan niet en contacteer ons vandaag nog!

(*) Bron: Criminaliteitsstatistieken Federale Politie