Hoe speurhonden en efficiëntie hand in hand gaan

Hier zijn we dan ... In het jaar 2018 ... We hebben laptops haast zo dun als papier, lanceren raketten naar Mars en rijden in auto’s die draaien op elektriciteit of waterstof. En toch kunnen we voor het opsporen van explosieven best nog steeds vertrouwen op de hoogontwikkelde reukzin van onze trouwe viervoeters. Dag in dag uit doen instanties en organisaties wereldwijd hun uiterste best om de veiligheid van vliegtuigpassagiers en luchtvaartpersoneel te verzekeren. Op honden na, is er tot op heden echter niets of niemand in staat om een volledig vliegtuig in een mum van tijd te controleren op de aanwezigheid van explosieven. Of om een pallet luchtvracht grondig te controleren, zonder die te moeten ontmantelen en ergens heen te brengen om te screenen!

60 miljoen ton

We staan er misschien niet meer bij stil, maar is het niet elke dag opnieuw een gigantische prestatie om luchtvracht naar alle uithoeken van de wereld op een kostenefficiënte én veilige manier te verzenden? Wist je dat er in 2017 wereldwijd net geen 60 miljoen ton luchtvracht door de commerciële luchtvaartmaatschappijen alleen al werd vervoerd? (*)

Sneller en efficiënter

Bij de klassieke aanpak wordt de vracht naar het detectiesysteem gebracht, wat een tijdrovende en dure zaak is. Dat kan dikwijls sneller, efficiënter en goedkoper door te kiezen voor het inzetten van speurhonden voor explosieven. Om dat vakkundig aan te pakken zijn onze collega's op vier voeten en hun begeleiders opgeleid door de specialisten van THEM, een absolute referentie op dit vlak.

Door de hond en zijn begeleider naar de te controleren goederen te brengen kan er in veel gevallen een grote winst qua tijd en (kosten)efficiëntie geboekt worden. Anders gezegd: de hond is en blijft een absolute topper op het vlak van mobiliteit en flexibiliteit om luchtvracht te screenen.

Wil je meer weten over het aanbod van EDD dogs bij Anvas Guards? Neem dan snel contact op voor vrijblijvende informatie! Je zal versteld staan.