8 goede redenen om als KMO te investeren in je menselijk kapitaal

Waarin kan je anno 2018 als bedrijf best investeren om verder te groeien? Het is een vraag die veel KMO’s zich stellen. Bij Anvas Guards geloven we dat de beste investering die we kunnen doen die in ons menselijk kapitaal is.

Hier zijn 8 goede redenen waarom we graag actief in onze medewerkers investeren:

1. Verhoging van werknemerstevredenheid

Als je investeert in de professionele ontwikkeling van werknemers, kan dit leiden tot een hogere werknemerstevredenheid. Dankzij het organiseren van interne professionele opleidingen, tonen we aan onze werknemers dat we aandacht hebben voor hun loopbaan. Hierdoor vergroot de kans dat ze zich binnen het bedrijf goed in hun vel voelen. Dit is de beste reclame die we ons als bedrijf kunnen wensen!

2. Betere retentie

Voor veel werknemers zijn carrièremogelijkheden belangrijker dan verloning. Werknemers die van hun werkgever de kans krijgen om verder te ontwikkelen, zullen minder snel op zoek gaan naar andere opportuniteiten. Onze missie als KMO: ervoor zorgen dat ons spreekwoordelijke gras het groenst is van allemaal!

3. Verhoogd engagement

Omdat we bij Anvas Guards investeren in de vorming van onze werknemers, geven we hen een goede reden om zich meer verbonden te voelen met het bedrijf. Geëngageerde werknemers zijn productiever, wat dan weer een positieve invloed heeft op onze verdere groei!

4. Tevreden klanten

Hoe je het ook draait of keert, werknemers zijn het uitstalraam van een bedrijf. Tevreden en gelukkige werknemers stralen dit uit naar de buitenwereld. Hoe gelukkiger onze werknemers zijn, hoe groter de kans dat ook onze klanten tevreden zijn. Twee vliegen in één klap dus!

5. Hogere ROI

Als KMO investeren we via het loon en extra voordelen sowieso in menselijk kapitaal. Om onze Return on Investment te optimaliseren, geven we extra aandacht aan de ontwikkeling van onze werknemers.

6. Betere bedrijfscommunicatie

De ontwikkeling van menselijk kapitaal focust op elk aspect van werknemersprestaties, dus ook op communicatie. Dankzij een verhoogde belangstelling voor het communicatieproces binnen ons bedrijf, kunnen we eventuele zwakke punten detecteren én aanpassen.

7. Gemakkelijker rekruteren

Investeren in de ontwikkeling van werknemers vergemakkelijkt ook het rekruteringsproces. De nieuwe generatie millenials vindt het namelijk ontzettend belangrijk dat een werkgever investeert in zijn menselijk kapitaal. Een bedrijf dat erom bekend staat de ontwikkeling van zijn werknemers hoog in het vaandel te dragen, zal gemakkelijker nieuwe werknemers kunnen aantrekken en rekruteren. Zo blijven we gestaag groeien!

8. Betere bedrijfscultuur

Tenslotte zorgen een hogere werknemerstevredenheid en een efficiëntere communicatie voor een betere algemene bedrijfscultuur. En een positieve bedrijfscultuur leidt dan weer tot geëngageerde en gelukkigere werknemers, wat de ontwikkeling van onze KMO alleen maar ten goede komt. Een schoolvoorbeeld van een positieve vicieuze cirkel!

Zoals je kan merken: bij Anvas Guards is de ontwikkeling van onze werknemers een absolute topprioriteit. En jij als bestaande of toekomstige klant kan hier mee de vruchten van plukken!

Wil je graag meer weten over de bewakingsmogelijkheden bij Anvas Guards? Neem dan snel contact op!